Balkabağı - Diyetisyeninizden Sağlıklı Tarifler

Fırında balkabağı tatlısı (2 kişilik)

Malzemeler:

  • 3 kalın dilim
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

Balkabağını doğrayıp tepsiye dizin. Daha önce 180 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin. Bir çay kaşığı tarçın ve balı ekleyip afiyetle tüketin.

Yulaflı balkabak (1 kişilik)

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı chia tohumu
  • 1 rendelenmiş elma
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı balkabağı püresi

Yapılışı:

  1. Yulafı, elma ve süt ile pişirin
  2. Daha önce buharda pişirdiğimiz ve blendırdan geçirdiğimiz balkabağı püresini ekleyin
  3. Kakao, tarçın, chia tohumunu ilave edin
  4. İsteğe göre 1 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Balkabaklı kahve (1 kişilik)

Malzemeler:

  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı filtre kahve
  • 2 yemek kaşığı balkabağı püresi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Kahve, süt, balkabağı püresi, bal, vanilya ve tarçını kaynayana kadar pişirin.

Balkabağı çorbası (5-6 kişi)

Malzemeler:

  • 1 kg balkabağı (4 kalın dilim)
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

Yapılışı:

  1. Balkabağı küp küp doğrayın, soğan, sarımsak, et suyu ve suyu ekleyip balkabağı yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan alın ve blender yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar geçirin.
  3. Baharatları, zeytinyağını ve sütü ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  4. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbaları, doğranmış taze maydanoz ilavesiyle servis edin.