Sarımsak Çorbası (Ankara'nın Soğuyan Havasında Diyetisyeninizin Tavsiyesi)

Malzemeler (4 kişilik)

  • 20 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz, Karabiber

Yapılışı

  1. Kabukları soyulmamış 15 diş sarımsağı fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pişirme kağıdı ile kapatın.
  3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında sarımsaklar kahverengi oluncaya kadar pişirin.
  4. Tereyağı ile zeytinyağı tencerede ısıtın ve doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin.
  5. Kabukları soyulmuş 5 diş sarımsağı doğrayın ve tencereye ilave edin.
  6. Unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.
  7. Suyu veya tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  8. Fırından alıp kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ilave edin. Kaynayınca el blenderi yardımıyla pürüzsüz hale getirin ve 5 dakika kaynatın.
  9. Ocaktan almaya yakın krema, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve kremanın kesilmemesi için ocaktan alın.
  10. Üzerine parmesan peyniri ilave edin ve hazııır!!!

P.S. Bir porsiyonu sadece 190 kalori.